Škoricové motýle sú pochúťka, ktorú naša Sladká babka pečie pre celú rodinu už celé roky. Ako sa však bude dariť pri ich príprave Lucii? Sladká babka spraví všetko preto, aby boli motýle na konci spoločného snaženia čo najvoňavejšie a najchrumkavejšie. Recept nájdete nižšie alebo samostatne medzi receptami, kde si ho môžete aj vytlačiť.
Ak sa odhodláte prípravu tohto skvelého receptu, pochváľte sa s výsledkom na našom Facebooku alebo Instagrame.
Ingrediencie: 500g hladkej múky, polovicu kocky droždia, 10ml oleja, 35ml mlieka (vody), soľ, lyžicu kryštálového cukru, 1 vajce na potretie, škoricový cukor
Návod na prípravu škoricových motýľov: Do misy nasypeme hladkú múku, štipku soli a kryštálový cukor a všetko spolu zmiešame. Pripravíme si kvások. Kvasnice a polievkovú lyžicu kryštálového cukru zmiešame tak, aby sa cukor vstrebal a zalejeme hrnčekom vlažnej vody. Vymiešaný kvások zmiešame s múčnou zmesou a necháme 30 minút vykysnúť. Vykysnuté cesto si rozdelíme na menšie časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske na placky s veľkosťou približne 13 centimetrov. Placku si potrieme olejom, posypeme škoricovým cukrom a zrolujeme. Krajné strany zrolovaného cesta preložíme do stredu a vytvoríme mašličku. Na oboch krajoch v strede mašľu nastrihneme a vytvoríme tak motýlie krídla. Takto nastrihané motýle prestrieme na pekáči vyloženom papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme približne 20 minút. Po upečení motýle jemne potrieme olejom a posypeme vanilkovým cukrom.
Zdieľať