Repáky

Recept od

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

3,0 (3)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

1 kg polohrubej múky
10 dkg SweetFamily kryštálového cukru
2 žltky
10 dkg masla (alebo 2 dcl oleja)
½ litra vlažného mlieka
1 malá kocka kvasníc (42 g)
soľ
SweetFamily práškový cukor na posypanie

Plnka:

2 ks repy (po 1,5 kg)

2 PL masla

10 PL pomletého maku

100 g SweetFamily kryštálového cukru

2 balíčky vanilkového cukru

1 ČL mletej škorice

4 – 5 PL hrozienok namočených v rume

Príprava

Z kvasníc, trošky mlieka, trošky cukru a trošky múky si pripravte kvások, ktorý následne zmiešajte s ostatnými surovinami a vypracujte (ručne alebo strojom) jemné hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby a na povrchu cesta sa tvoria malé bublinky. Nechajte v teplej miestnosti kysnúť. Umyte a očistite 2 ks cukrovej repy, vážiace približne po 1,5 kg. Nastrúhajte na prúžky, dajte do hrnca na 2 lyžice masla, podlejte vodou a duste pod pokrievkou cca ¾ až 1 hod. (do zmäknutia). Do zmäknutej repy pridajte 10 lyžíc pomletého maku, 10 dkg SweetFamily kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, čajovú lyžicku mletej škorice a asi 4 – 5 polievkových lyžíc hrozienok vopred namocených v rume. Spolu duste ešte 15 - 20 minút. Treba dávať pozor, aby sa plnka nepripálila. Hotovú plnku nechajte úplne vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvalkajte na hrúbku cca 0,5 cm, vykrojte kolieska, naplňte plnkou a urobte malé buchtičky. Uložte na vymastený plech a nechajte ešte približne 5 – 7 minút podkysnúť. Vrch koláčikov potrite rozšľahaným vajíčkom a dajte do rúry piecť na 20 minút pri teplote 180 ºC. Rúra musí byť vopred predhriata na požadovanú teplotu. Hotové repáky posypte práškovým cukrom.

Vyhľadať