Domáca granola s bielym jogurtom a rozvarom z čerstvých jahôd

Recept od redvelvetcooking

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

4,0 (6)

Čas prípravy 30 min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

prísady podľa vlastného uváženia

Na granolu:
ovsené vločky
med
voda
oriešky, semiačka a sušené ovocie
mak, čokoláda
Na jahody:
pol vaničky čerstvých jahôd
3 PL SweetFamily Stevi cukru
voda
štipka škorice

Príprava

Granola :

Predhrejeme si rúru na 150°C. Množstvá vločiek, orieškov aj ovocia sú na vás. Granoly môžete pripraviť viac a skladovať ju v zaváraninových pohároch.
V mise zmiešame ovsené vločky, mak, oriešky, slnečnicové semiačka a sušené ovocie. Med si roztopíme a pridáme doň trošku vody a vytvoríme sirup, ktorým zmes zalejeme. Sirup pridávame postupne, stačí aby sa ním vločky obalili, nie aby v ňom plávali. Zmes vysypeme na plech a dáme do rúry približne na 150°C. Asi po piatich minútach zmes premiešame a potom pravidelne kontrolujeme, aby sa vločky nepripálili. Granolu pečieme dokopy asi 10 minút, no závisí to od každej rúry. Po vytiahnutí z rúry ju necháme niekoľko minút vychladnúť a potom pridáme aj čokoládu.

Jahodový rozvar:
Jahody nakrájame na menšie kúsky a dáme spolu s pol hrnčekom vody, troma polievkovými lyžicami Stevi cukru a škoricou do hrnca. Za občasného miešania necháme variť, až kým zmes nezhustne. Potom odstavíme. Rozvar môžeme použiť s granolou a bielym jogurtom ako zdravé a chutné raňajky, no takýto rozvar je výborný napríklad aj na palacinky alebo na cheesecake.

Vyhľadať