Domáca maková zmrzlina s lesným ovocím

Recept od redvelvetcooking

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (1)

Čas prípravy 10 min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

4 porcie

500 g jemného tvarohu
180 ml / 200 g smotany na šľahanie
5 PL SweetFamily práškového cukru
1 PL medu
1 vanilkový lusk
4 PL celého maku

Príprava

Vo veľkej mise mixérom zmiešame naraz tvaroh, šľahačku a cukor. Keď začne zmes tuhnúť pridáme semienka z vanilkového lusku, med a mak. Mixujeme kým zmes ešte trochu nestuhne. Nie je potrebné, aby bola úplne vyšľahaná, stačí polotekutá konzistencia. Prelejeme ju do plastovej uzatvárateľnej nádoby (ja som použila väčšiu obdĺžnikovú, aby zmrzlina rýchlejšie stuhla) a dáme na niekoľko hodín do mrazničky. Ovocie si pripravíme podľa návodu na obale – asi ¾ rozmixujeme s Rote Grütze a zvyšok potom primiešame do zmesi. Ja som pridala ešte trošku vody, aby som mala ovocnú zmes tekutejšiu.

Vyhľadať

Poslať recept

Poslať recept