Jahodovo-malinová zmrzlina s pistáciami

Recept od The story of a cake

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

•           150 g nakrájaných jahôd

•           150 g malín

•           3 PL plus 1 PL SweetFamily trstinového cukru

•           ½ vydlabaného vanilkového lusku (môžete nahradiť 1 ČL vanilkovej arómy)

•           250 g mascarpone

•           200 g  bieleho jogurtu gréckeho typu

•           2 PL medu

•           hrsť nadrobno nasekaných pistácii

•           70 g čerešní

 

Príprava

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a na plech položíme papier na pečenie. Zmiešame jahody, maliny s 3 PL cukru a rozložíme rovnomerne na plech. Dáme piecť na cca 10 minút. Necháme vychladnúť. Vychladnuté jahody s malinami dáme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme mascarpone, grécky jogurt, med a vnútro vanilkového lusku a ešte raz premixujeme. Zmes dáme do chlebíkovej formy a odložíme do mrazničky. Ak nemáte zmrzlinovač, tajomstvo skvelej domácej zmrzky spočíva v pravidelnom vyberaní z mrazničky a premiešavaní (aby sa vám netvorili v zmrzke kryštáliky ľadu). Zmrzlinu vyberieme každú pol hodinku a lyžičkou premiešame, aby rovnomerne chladla. Hotová bude asi do 3-4 hodín. Čerešne dáme na panvicu s cukrom a trochou vody a povaríme.  Necháme vychladnúť a krátko pomixujeme. Túto čerešňovú zmes môžeme zľahka primiešať k zmrzline, keď je už mierne zamrznutá, ale ešte nie úplne. Vrch zmrzliny posypeme nadrobno nasekanými pistáciami.

Vyhľadať

Poslať recept

Poslať recept