Jahodový krém

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (70)

Čas prípravy 30 min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

2 poháre

200 g jahôd
120 g SweetFamily kryštálového cukru
3 žĺtka
20 g kukuričného škrobu
šťava z polovice citróna
50 g masla

Príprava

Jahody si tyčovým mixérom rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Žĺtka s cukrom a kukuričným škrobom vymiešame tak, aby neboli hrudky. Do menšieho hrnca nalejeme prepasírované jahody, pridáme vyšľahaný žĺtkový krém, šťavu z citróna a na miernom ohni pri stálom miešaní varíme, až kým krém nezhustne. Po zhustnutí primiešame maslo a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote, naplníme do sklenených uzatvárateľných fľašiek a skladujeme v chladničke. Ideálne na lievance, do koláčikov.

Vyhľadať