Ľadová torta z čerstvého syra s limetkami

Recept od

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

3,5 (4)

Čas prípravy 35 min.

Obtiažnosť stredná stredná stredná

Zloženie

Na korpus:
100 g Cornflakes
150 g bielej čokolády
50 g nasekaných, opražených lieskových orechov

Na krém:
600 g čerstvého syra
300 g tvarohu šťava a nastrúhaná kôra z 1 limetky
8 PL SweetFamily práškového cukru
4 plátky želatíny

Na ozdobenie:
1 limetka
cca 50 g hrubo nastrúhanej bielej čokolády

Príprava

Zľahka rozdrvte lupienky Cornflakes a roztopte čokoládu do korpusu.

Zmiešajte lieskové orechy, lupienky Cornflakes a čokoládu, zmes roztlačte po papieri na pečenie uloženom na dne tortovej formy (priemer 26 cm) a nechajte ju chladnúť.

Na prípravu krému zmiešajte čerstvý syr, tvaroh, limetkovú šťavu a kôru, ako aj SweetFamily práškový cukor.

Zmäkčite želatínu podľa návodu na obale, rozpustite ju, opatrne ju primiešajte do krému, naneste krém na korpus a nechajte tortu chladnúť cca 3 – 4 hodiny.

Umyte limetku, rozpoľte ju po dĺžke, nerežte ju na tenké plátky, ozdobte nimi tortu a podávajte ju s čokoládovými hoblinkami. Doba chladnutia: cca 3 – 4 hodiny.

Vyhľadať