Malinové tiramisu

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

  • 500 g malín
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 100 g bielej čokolády
  • 50 g SweetFamily práškového cukru
  • podlhovasté piškóty

Príprava

Maliny zmiešame s práškovým cukrom a tyčovým mixérom vymiešame dohladka. Z tejto zmesi odoberieme dve-tri lyžice a zmiešame s toľkou vody, aby bola dostatočne tekutá - do nej budeme namáčať piškóty. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone vyšľaháme s rozpustenou vychladnutou čokoládou, pridáme malinové pyré a nakoniec aj vyšľahanú smotanu. Pripravíme si obdĺžnikovú nádobu. Piškóty namočíme do malinovej vody a naukladáme na dno nádoby. Na to natrieme časť krému, opäť naukladáme piškóty a opäť krém. Opakujeme, až kým sa krém neminie, poprípade ak je nádobka menšia, tak zbytok môžeme dať do malých pohárikov. Uložíme na pár hodín do chladu - najlepšie na noc. Pred podávaním môžeme posypať kakaom alebo ozdobiť celými malinami.

Vyhľadať