Malinovo - ríbezľová torta

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (72)

Čas prípravy 40 min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

tortovú formu 18 cm

130 g maslových sušienok
60 g rozpusteného masla
250 g mascarpone
350 g bieleho jogurtu
60 g malín - rozmixovaných
120 g SweetFamily práškového cukru
1 balík želatínového stužovača za studena
100 g ríbezlí
podlhovasté piškóty
maliny na ozdobenie

Príprava

Malú tortovú formu (18 cm) vystelieme papierom na pečenie. Keksíky si zomelieme na jemno, primiešame rozpustené maslo a spracujeme rukou. Natlačíme na dno tortovej formy, uložíme do chladničky. Mascarpone si vyšľaháme s jogurtom a cukrom, primiešame 60 g rozmixovaných malín, premiešame spolu. Pridáme aj želatínový stužovač pripravený podľa návodu alebo len tak priamo z balíka prisypeme (fungujú obe možnosti). Nakoniec do plnky primiešame ríbezle a nalejeme na keksíkový korpus. Uložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Vyberieme z chladničky, mokrým nožom opatrne prejdeme po okrajoch formy a odopneme ju. Obložíme cca na polovicu nakrájanými podlhovastými piškótami a ozdobíme malinami.

Vyhľadať