Mangové tiramisu

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

1 zrelé mango

limetka

vajíčka

100 g SweetFamily kryštálového cukru

250 g mascarpone

pol lyžičky škorice

100 ml uvarenej silnej kávy

30 ml mlieka

25 ml rumu alebo kokosového likéra

okrúhle piškóty

kokos na ozdobenie

Príprava

Najprv si pripravíme mangové pyré tak, že kúsky manga vymiešame tyčovým mixérom spolu s limetkovou šťavou a kôrou na hladký krém. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme s 50 g cukru do hustej peny. Žĺtka vyšľaháme v druhej miske so zvyškom cukru, primiešame mascarpone a škoricu. Nakoniec opatrne lopatkou primiešame aj tuhý sneh. Do horúcej uvarenej kávy primiešame mlieko a rum alebo likér. Pripravíme si 4 poháre a začneme vrstviť. Piškóty namočíme do kávy a naukladáme na dno pohárikov. Potom nasleduje vrstva mascarpone krému (aby sa lepšie dávkovalo, môžeme použiť potravinársky sáčok so zdobiacou alebo okrúhlou špičkou), na to nasledujú dve lyžice mangového pyré, opäť piškóty, mascarpone krém a mango pyré. Toto opakujeme aj do ostatných pohárov. Ozdobíme kokosom a skladujeme v chlade.

Vyhľadať