Mascarpone dezert s citrónovým krémom

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy 50 min.

Obtiažnosť

Zloženie

4 väčšie sklenené poháre

Na dezert:
250 g mascarpone
150 ml bieleho jogurtu
3 lyžice SweetFamily krupicového cukru
1 lyžicka vanilkového extraktu
150 g maslových sušienok
40 g rozpusteného masla

Na lemon curd
(citrónový krém):
4 citróny
3 vajíčka
160 g SweetFamily krupicového cukru
50 g masla
2 lyžice kukuričného škrobu

Príprava

Najprv si pripravíme lemon curd. Citróny poriadne umyjeme a nastrúhame kôru z jedného citróna. Potom ich všetky odšťavíme. Do menšieho hrnca si dáme vodu, uložíme naň strednú misku vhodnú na vodný kúpeľ. Do misky si rozbijeme vajíčka, pridáme citrónovú šťavu zo 4 citrónov a nastrúhanú kôru, cukor a škrob a ručnou metličkou premiešame. Pri strednej teplote za stáleho miešania necháme zhustnúť (bude to trvať asi 15 - 20 minút, treba byt trpezlivý).

Po zhustnutí dáme misku dole z hrnca a opatrne ručnou metličkou primiešame maslo. Krém nalejeme do čistej zaváraninovej fľašky, necháme vychladnúť a potom uložíme do chladničky. Na dezert si pomelieme sušienky a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Mascarpone vyšľahám s jogurtom, krupicovým cukrom a vanilkovým extraktom. Pripravíme si vhodné poháriky a začneme vrstviť: na dno dáme dve lyžice sušienok, na to navrstvíme tri lyžice mascarpone krému, potom dve lyžice citrónového krému a opäť sušienky, mascarpone krém a citrónový krém.

Pred podávaním ozdobíme plátkom citrónu. Skladujeme v chladničke.

Vyhľadať