Nepečená torta s mascarpone a jahodovým želé

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (57)

Čas prípravy 30 min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

22 cm tortová forma

Na korpus:
220 g detských piškót
100 g rozpusteného masla
Na plnku:
500 g mascarpone
370 g bieleho jogurtu
1/2 lyžičky vanilkovej arómy
6 lyžíc SweetFamily kryštálového cukru
1 balík želatínového stužovača za studena
Na želé:
400 g jahôd
5 lyžíc SweetFamily kryštálového cukru
20 g práškovej želatíny

Príprava

Piškóty si pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom, spracujeme rukou, vysypeme do 22 cm tortovej formy a utľapkáme rovnomerne na dne formy. Na krém si vymiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a vanilkovou arómou a primiešame želatínu pripravenú podľa návodu. Nalejeme na korpus a uložíme na 3 hodiny do chladničky. Po uplynutí tohto času jahody umyjeme, dáme do malého hrnca spolu s cukrom, tyčovým mixérom ich vymiešame do hladka a potom na miernom ohni chvíľku povaríme. Prisypeme želatínu priamo zo sáčku (bez predošlého namočenia) a premiešame. Varíme spolu asi 3 minúty a potom pomaličky nalejeme na vrch už vychladnutej torty a uložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním opatrne mokrým nožom prejdeme po okrajoch formy.

Vyhľadať