Nepečený dezert a´la Krémeš

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

180 g maslových keksíkov
100 g masla
400 ml mlieka
3 vajíčka
130 g SweetFamily kryštálového cukru
1 vanilkový lusk
40 g hladkej múky
1 balík mletej želatíny
180 ml smotany na šľahanie
krokant a ovocie na ozdobu

Príprava

Keksíky si rozdrvíme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom. Z tejto hmoty nadávkujeme po 2 lyžiciach na dno pripravených sklenených nádobiek  a pritlačíme rukou. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme so 60 g cukru do tuha a odložíme bokom. Žĺtka ručnou metličkou vymiešame so 100 ml mlieka, semienkami z vanilkového lusku a s múkou. Zvyšok mlieka dáme variť a keď už je horúce, prilejeme žĺtkovú zmes a na strednej teplote varíme, až kým krém nezhustne. Na konci primiešame aj mletú želatínu a ručnou metličkou premiešame. Odstavíme z ohňa. Necháme trocha vychladnúť a po častiach primiešame k tuhému snehu. Tento krém nadávkujeme do 3/4 do pripravených pohárikov a uložíme do chladničky na 4 hodiny. Pred podávaním vyšľaháme smotanu do tuha a s pomocou ozdobného vrecka nastriekame šľahačku na vrch krému. Posypeme krokantovými kúskami a ozdobíme ovocím. Z tejto dávky vyjde 6-8 kusov, záleží od veľkosti pohárikov. 

Vyhľadať