Panacotta z bielej čokolády s malinami

Recept od Stvory z kuchyne

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

300 ml smotany na šľahanie

štipka vanilky

50 g bielej čokolády

25 g SweetFamily trstinového cukru

2 PL práškovej želatiny

hrsť malín

2 PL SweetFamily trstinového cukru

1 PL vody

Príprava

Na panvicu si hodíme maliny, ktoré jemne popučíme, 2 PL SweetFamily trstinového cukru a 1 PL vody. Necháme zohrievať a od bodu varu povaríme cca 2 minúty. Vznikne nám rýchly malinový džem s väčšími kusmi malín. Smotanu si dáme zahrievať spolu s cukrom, vanilkou a bielou čokoládou. Zahrievame, až pokiaľ sa všetka čokoláda nerozpustí. Následne metličkou do zmesi vmiešame 2 PL želatíny. Zmes cez sitko precedíme. Do pohárikov na spodok vložíme malinovú zmes. Na to nalejeme časť smotanovej zmesi. Necháme 20 minút zachladiť. Následne znova rozložíme zvyšnú malinovú zmes a vylejeme zvyšok smotanovej zmesi. Necháme chladiť minimálne 4 hodiny. Podávame posypané mandľovými lupienkami a čerstvými malinami. 

Vyhľadať