Slaný karamel

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (39)

Čas prípravy 20 min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

4 porcie

220 g SweetFamily kryštálového cukru
50 ml vody
1 lyžica medu
50 g masla
180 ml smotany na šľahanie
plochá lyžička morskej soli

Príprava

Do menšieho hrnca nasypeme cukor, pridáme vodu a med a zapneme horák na vysokú teplotu. Od tejto chvíle bez miešania varíme približne 14 minút alebo ak máte doma kuchynský teplomer tak kým skaramelizovaný cukor nedosiahne teplotu 170°C. Potom stiahneme z horáka, pridáme maslo a smotanu na šľahanie (bude to trocha prskať) a miešame, kým sa všetko nerozpustí. Uložíme späť na horák a pri strednej teplote ešte za stáleho miešania varíme cca 3 minúty. Odstavíme z ohňa a prisypeme ešte morskú soľ, premiešame, nalejeme do fľašky a necháme vychladnúť. Potom uložíme do chladničky, kde vydrží aj dva týždne.

Vyhľadať