Kysnuté buchty s Rote Grütze

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (71)

Čas prípravy 120 min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

1 plech

Na kysnuté cesto :
500 g polohrubej múky
600 ml mlieka
2 žĺtka
50 ml oleja
40 g čerstvého droždia
2 lyžice SweetFamily kryštálového cukru
1 lyžička soli
500 g čerstvých jahôd
1/2 balíka SweetFamily 1-2-3 Rote Grütze ovocného dezertu

Príprava

Najprv si pripravíme cesto. V malej miske si trocha zohrejeme 100 ml mlieka, pridáme 1 lyžicu cukru a droždie. Do veľkej misy dáme ostatné suroviny a pridáme už hotový kvások. Vypracujeme rukou cesto a keď už je kompaktné, tak ručným mixérom s metličkami na cesto ho ďalej miešame asi 7 minút, kým nie je nadýchané a jemne sa neodlepuje od stien misky. Potom ho prikryjeme utierkou a necháme ho asi hodinu nakysnúť, kým sa dvojnásobne zväčší. Medzitým si pripravíme plnku. Jahody umyjeme, nakrájame na malé kúsky. Polovicu tyčovým mixérom rozmixujeme spolu s 1-2-3 Rote Grutze ovocným dezertom dohladka a potom pridáme druhú polovicu nakrájaných jahôd. Premiešame. Stredný hlbší plech vymastíme olejom. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do štvorca, nakrájame na obdĺžniky. Do stredu každého obdĺžnika dáme lyžičku jahodovej plnky a zrolujeme. Ukladáme tesne vedľa seba do plechu. Necháme chvíľu postáť a potom dôkladne každú buchtu v plechu potrieme olejom, zboku aj spredu (tak sa nám po upečení dokonale oddelia). Vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom. Dáme piecť na 190°C na cca 25-30 minút. Po upečení vyberieme z rúry, pár minút necháme odstáť a potom vyklopíme z plechu a opatrne pooddeľujeme buchty. Podávame posypané práškovým cukrom.

Vyhľadať