Mandľové palacinky s broskyňami a amarettom

Recept od redvelvetcooking

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (2)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

cca 4 porcie

400 g múky
2 PL mletých mandlí
2 PL SweetFamily hnedého cukru
4 vajcia
800-900 ml mlieka
2 dcl oleja
Rozvar:
4 väčšie broskyne
0,5 dcl amaretta
SweetFamily hnedého alebo trstinového cukru (závisí od toho aké sladké sú broskyne)
1 ČL mletej škorice
voda

Príprava

Vo väčšej mise zmiešame ingrediencie na cesto - múku, cukor, mandle, vajcia a olej, mlieka dáme najskôr okolo 700 ml a potom pridáme zvyšok, podľa toho aké je cesto husté - malo by byt tekuté, no zároveň nie príliš. Na panvicu dáme kvapku oleja, ja dávam iba pod prvú palacinku, ostatné sa potom nelepia. Na jednu palacinku použijem cca 3/4 naberačky cesta, tak aby bola palacinka čo najtenšia (množstvo však závisí od veľkosti vašej panvice).
Palacinky pečieme z oboch strán do zlatej farby. Keď máme palacinky hotové pripravíme si broskyňový rozvar. Broskyne nakrájame na malé kocky a dáme spolu asi s 1/2 hrnčekom vody do hrnca. Keď voda začne vrieť pridáme cukor a 1 ČL škorice a necháme na miernom plameni bublať niekoľko minút, kým broskyne nezmäknú a rozvar nezačne hustnúť. Pridáme amaretto a premiešame. Odstavíme z ohňa. Palacinky môžeme naplniť napríklad tvarohom alebo ich nechať len tak, prázdne a na vrch dať ešte horúci rozvar. Posypať práškovým cukrom alebo lupienkami mandlí. Sú skvelým letným obedom alebo dezertom!

Vyhľadať