Ryba s karí a kokosom

Recept od

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

4,0 (2)

Čas prípravy 35 min.

Obtiažnosť stredná stredná stredná

Zloženie

po 400 g filé z lososa a tilapie
citrónová šťava
soľ
po 1 červenej, zelenej a žltej paprike
4 zelené cibuľky
100 g hrachových strukov
2 PL jedlého oleja
400 ml kokosového mlieka
200 ml vývaru
1 – 2 ČL červenej karí pasty
2 PL SweetFamily kryštálového cukru
1 – 2 PL svetlého zahusťovača do omáčok

Príprava

Umyte ryby, zľahka ich osušte, nakrájajte na kúsky, pokropte citrónovou šťavou a osoľte.

Rozpoľte papriky, očistite ich, poumývajte a nakrájajte na veľké kocky. Umyte a očistite zelené cibuľky a hrachové struky. Hrachové struky rozpoľte a šikmo narežte zelené cibuľky na kúsky.

Rozpáľte olej, vložte doň ryby, opečte ich a vyberte. Vhoďte do zvyšného tuku na pečenie zeleninu a osmažte ju. Prilejte kokosové mlieko a vývar, povarte a duste pod pokrievkou približne desať minút.

Omáčku dochuťte karí pastou, cukrom a soľou a zahustite ju zahusťovačom do omáčok. Pridajte ryby, krátko zohrejte a podľa želania servírujte s aromatickou ryžou.

Vyhľadať