Ryžový nákyp s broskyňovou omáčkou

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (58)

Čas prípravy 80 min. min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

stredne hlboký plech

1l mlieka
250 g ryže
3 vajíčka
2 balíčky vanilkového cukru
nastrúhaná kôra z 1 citróna
180 g SweetFamily kryštálového cukru
50 g masla
práškový cukor na posypanie
Na broskyňovú omáčku:
250 g zaváraných broskýň
1/2 balíčka SweetFamily 1-2-3 Rote Grütze

Príprava

Mlieko dáme variť s vanilkovými cukrami a štipkou soli. Keď začne vrieť, pridáme umytú ryžu, stiahneme teplotu a varíme pri miernom ohni za občasného premiešania cca 40 minút až do zmäknutia. Odstavíme z ohňa a necháme jemne vychladnúť. Do teplej ryže pridáme 3 žĺtky, kryštálový cukor, maslo a citrónovú kôru. Bielka vyšľaháme dotuha a nakoniec opatrne primiešame do zmesi. Stredný hlboký plech vymastíme a vysypeme strúhankou, nalejeme ryžovú zmes. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C, keď začne vrch hnednúť, stiahneme teplotu na 170°C. Pečieme cca 35-40 minút dokopy. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. Broskyne necháme odkvapkať a tyčovým mixérom vymiešame dohladka so SweetFamily 1-2-3 Rote Grütze. Podávame s nákypom posypaným práškovým cukrom.

Vyhľadať