Strúhaný jogurtový koláč so slivkami

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (1)

Čas prípravy cca 110 minút min.

Obtiažnosť

Zloženie

Forma:  plech 35 x 25 cm

 

Na cesto:

230 g masla

100 g SweetFamily trstinového cukru

5 žĺtkov

430 g hladkej múky

2 lyžičky kypriaceho prášku

štipka soli

 

Na plnku:

1 liter gréckeho jogurtu

160 g SweetFamily práškového cukru

2 balíky vanilkového pudingového prášku

5 bielok

cca 800 g sliviek

Príprava

Rúru zapneme na 180 stupňov. Na cesto si preosejeme múku s cukrom a soľou do misy, pridáme maslo, ktoré rozmrvíme s múčnou zmesou a napokon pridáme aj ostatné suroviny a vypracujeme pevné cesto. Rozdelíme ho na dve časti a jednu zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do mrazničky. Druhú časť cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme ho do plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Jemne poprepichujeme vidličkou a dáme predpiecť na 15 minút. Potom vyberieme.

Na plnku si vyšľaháme bielka dotuha. Jogurt ručnou metličkou premiešame s cukrom a pudingovým práškom a napokon do krému opatrne lopatkou primiešame aj tuhý sneh. Krém nalejeme na predpečený korpus. Slivky umyjeme a pokrájame na malé kúsky, ktoré nahusto naukladáme na krém. Druhú časť cesta vyberieme z mrazničky a nahrubo nastrúhame na vrch sliviek. Koláč dáme piecť na 60 minút. Po upečení vyberieme a necháme úplne vychladnúť, až potom krájame.

Vyhľadať