Limetkový cheesecake

Recept od

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (1)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Forma:

tortová forma priemer 22-23 cm

Na korpus:

170 g maslových sušienok

40 g kokosu

70 g orechov

cca 100-120 g masla

Na plnku:

350 g krémového syra Philadelphia

1 plechovka kondenzovaného sladeného mlieka

6 žĺtkov

180-200 ml čerstvo vytlačenej limetkovej šťavy

nastrúhaná kôra z 2 limetiek

2 kopcovité lyžice hladkej múky


Na bielkovú penu:

2 bielka

150 g SweetFamily kryštálového cukru

Príprava

Na korpus si pomelieme sušienky, kokos a orechy a zalejeme ich rozpusteným maslom. Túto hmotu natlačíme na dno 22-23 cm tortovej formy (môžete aj vystlať papierom na pečenie, ľahšie sa po upečení premiestňuje).

Rúru zapneme na 160 °C. Na dno rúry uložíme stredne veľký plech naplnený studenou vodou.

Na plnku si vyšľaháme krémový syr s kondenzovaným mliekom, pridáme žĺtka, limetkovú šťavu a kôru a 2 lyžice múky. Nalejeme na korpus a dáme piecť na 45-50 minút. Po upečení vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a uložíme d chladničky (najlepšie cez noc).

Na druhý deň pripravíme penu - v malom hrnci necháme zovrieť vodu, v kovovej alebo sklenenej mise začneme šľahať bielka a pridáme cukor (šľaháme asi 2 minúty) a potom misku uložíme nad vriaci hrniec, ktorý medzitým vypneme. Takto šľaháme penu cca 10 minút. Po tomto čase bude hustá, lesklá, pevná. Dáme ju do ozdobného sáčku a nanesieme na vrch cheesecaku. Môžeme zapiecť pár minút v rúre alebo použijeme flambovaciu pištoľ. 

Vyhľadať