Banánová bábovka

Recept od fresshion (Reb´s kitchen)

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

4 stredné (úplne zrelé – čím viac, tým lepšie) banány
3 hrnčeky hladkej múky
2 vajcia
1 hrnček SweetFamily trstinového cukru
1 hrnček kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
100 g masla
2 lyžičky sódy bikarbóny

Na karamel:
skaramelizované kondenzované mlieko (asi také 3 veľké lyžice)
troška mlieka / smotany na zriedenie

 

POZRITE SI VIDEO RECEPT

Príprava

Najskôr si vyšľaháme maslo, ktoré vopred vyberieme z chladničky, aby malo izbovú teplotu, s cukrom, po jednom do neho zašľaháme vajcia a pridáme rozmixované banány (ak sa vám nechce mixovať, stačí ich popučiť vidličkou). Do múky pridáme sódu bikarbónu a polovicu jej množstva vmiešame do tekutej zmesi. Potom pridáme smotanu / jogurt, nakoniec druhú polovicu múky a vymiešame hladké cesto. To nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme v trúbe vyhriatej na 170 stupňov asi 50 minút. Bábovka je upečená, keď chytí peknú zlatohnedú farbu a špajdľa zostane po zapichnutí čistá. Po vychladnutí ju polejeme karamelom, na ktorý iba zohrejeme karamelové salko s trochou mlieka a podávame! Mňam!

Vyhľadať