Bezlepkové linecké pečivo v tvare vajíčka

Recept od Moje jedlo

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na koláčiky:
40g mäkkého masla
35g SweetFamily práškového cukru
80g quinoa múky (alebo rovnaké množstvo špaldovej alebo ovsenej múky pre ľudí, ktorí s lepkom problém nemajú)
1 lyžička bourbon vanilky v prášku
1 žĺtok
Na spájanie:
domáci džem (napr. marhuľový)
Na polevu:
50g vysokopercentnej čokolády
1/2 lyžičky kokosového oleja
1 lyžička SweetFamily práškového cukru

Príprava

Do väčšej misy postupne pridávame všetky navážené suroviny. Rukou opatrne všetko zmiešame a vypracujeme malý bochník, ktorý necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny. Potom cesto vyberieme a necháme ho voľne na linke nadobudnúť izbovú teplotu, aby sa s ním ľahko pracovalo. Dosku si jemne pomúčime quinoa múkou a cesto na ňu preložíme. Valčekom opatrne vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5 cm, ide to trošičku horšie, ako s klasickou múkou, ale treba si len nájsť správnu techniku. Opatrne pokrajujeme želané tvary. Predhrejeme rúru na 180 stupňov, vykrojené koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a takto pripravené vložíme do rúry na asi 10 -12 minút. Potom koláčiky vyberieme, necháme vychladnúť a pospájame obľúbeným džemom. Ozdobíme polevou, ktorej príprava je veľmi jednoduchá: Nad parou (miska sa nesmie dotýkať vody) rozpustíme 50 g kvalitnej čokolády (ideálne s obsahom kakaa aspoň 70%), pridáme pol lyžičky kokosového oleja a lyžičku práškového cukru SweetFamily. Dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil a všetky zložky sa dokonale prepojili. Lyžičkou opatrne dávkujeme čokoládu na pripravené koláčiky, necháme stuhnúť a podávame :-) 

Vyhľadať