Čerešňová štrúdľa

Recept od

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (1)

Čas prípravy 90 min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

450 g lístkového cesta
100 g hrozienok
100 g SweetFamily krupicového cukru
200 g mandľových plátkov
30 g masla
3 PL brandy
1 PL jedlého škrobu
1 pohár (720 g) odkôstkovaných čerešní
1 balíček vanilkového cukru
práškový cukor na posypanie

Príprava

Rozmrazte lístkové cesto. Ponorte hrozienka do brandy a počkajte, kým zmäknú. Predhrejte rúru na pečenie na 180 – 200 °C. Vyvaľkajte lístkové cesto na obdĺžnik s rozmermi 30 × 40 cm. Nechajte odkvapkať čerešne, šťavu odložte bokom. Zmiešajte škrob so 4 – 5 PL čerešňovej šťavy. Zvyšok šťavy dolejte v prípade potreby vodou na ½ litra. Pridajte do nej SweetFamily cukor a vanilkový cukor, priveďte zmes do varu, primiešajte šťavu so škrobom a celé to krátko povarte. Následne nechajte šťavu chvíľu chladnúť.

Do zmesi šťavy a škrobu primiešajte čerešne, mandle a hrozienka. Túto hmotu vylejte do stredu lístkového cesta a zaviňte štrúdľu. Položte ju na plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a pečte 45 – 50 minút. Nechajte štrúdľu vychladnúť. Potrite ju roztopeným maslom a posypte SweetFamily práškovým cukrom.

Vyhľadať