Cheesecake s malinovou vrstvou

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (5)

Čas prípravy cca 120 min.

Obtiažnosť

Zloženie

Forma:

tortová forma s priemerom 22 cm

Na cesto:
250 g maslových sušienok
100 g rozpusteného masla


Na plnku:
250 g mascarpone
380 g krémového syra Philadelphia
160 g SweetFamily kryštálového cukru
nastrúhaná kôra z dvoch citrónov
štava z polovice citróna
3 vajícka


Na malinovú vrstvu:
300 g čerstvých malín + na ozdobu
3 lyžice SweetFamily práškového cukru
2 lyžice citrónovej štavy
5 plátkov želatíny

Príprava

Rúru zapneme na 180°C. Sušienky pomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom. Túto hmotu natlačíme na dno formy, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Dáme piecť na 10 minút a potom vyberieme z rúry. Na plnku si vyšľaháme mascarpone s krémovým syrom a kryštálovým cukrom.

Pridáme citrónovú kôru a šťavu a nakoniec po jednom zľahka zašľaháme aj vajíčka. Krém nanesieme na predpečený korpus a dáme piecť pri 170°C na 55-60 minút. Na dno rúry uložíme plech s horúcou vodou, aby sa cheesecake nevysušil.

V polovici pečenia prikryjeme vrch alobalom. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Na malinovú vrstvu si pripravíme želatínu podľa návodu. Maliny s cukrom a citrónovou šťavou vymiešame tyčovým mixérom na pyré. Želatínu si zohrejeme, a keď je teplá, prilejeme do malinového pyré a prešľaháme. Nalejeme na vrch cheesecaku a uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním prejdeme po okrajoch formy nožom namočeným do horúcej vody a uvoľníme cheesecake z formy. Ozdobíme malinami.

Vyhľadať