Citrónové cake-pops

Recept od

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na približne 20 ks

5 vajec

90 g SweetFamily krupicového cukru

1 balenie vanilkového cukru

90 g múky

1 citrón

200 g mascarpone

60 g citrónovej marmelády

 

Na zdobenie:

40 ml citrónovej štavy

250 g práškového cukru

 

20 ks špajdlí

rôzne jedlé dekorácie

Príprava

Vajíčka pešľahajte ručným mixérom, kým nebudú spenené (približne 3 minúty). Pridajte cukor a vanilkový cukor. Šlahajte ďalšie 3 minúty kým sa nezačnú v mase tvoriť bublinky. Pridajte múku a premiešajte. Vylejte na plech s papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C. Po upečení nechajte cesto vychladnúť.

Cesto po vychladnutí rozmrvte. Pridajte k nemu nastrúhanú kôru z umytého citóna, mascarpone a citrónový džem a celú masu jemne premiešajte (ak je cesto príliš drobivé, pridajte džem, musí sa však dobre tvarovať). Z cesta vymodelujte vajíčka a napichnite ich na špajdle. Takto vymodelované vajíčka nechajte chvíľu odstáť na chladnom mieste.

Z práškového cukru a citrónovej šťavy vypracujte polevu, do ktorej namáčajte vajíčka na špajdli. Môžete dekorovať rôznymi jedlými ozdôbkami. Ak chcete mať vajíčka farebné, môžete pridať do polevy potravinárske farbivo.    

Vyhľadať

Poslať recept

Poslať recept