Čokoládová torta s tvarohovo-vanilkovým krémom

Recept od

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

4,0 (2)

Čas prípravy 80 min.

Obtiažnosť stredná stredná stredná

Zloženie

1 korpus

4 ks vajec
1 pohár SweetFamily práškového cukru
2 poháre polohrubej múky
1 ks prášku do pečiva
2 PL kakaa
1 pohár mlieka
3/4 pohára oleja
500 g jemného tvarohu
250 g masla
4 PL SweetFamily práškového cukru
1 vanilkový puding
100 g horkej čokolády
50 ml smotany na varenie
1 šálka jahôd
trochu jahodového džemu
25-30 g masla

Príprava

Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešajte s 1 pohárom práškového cukru a miešajte do peny. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. V ďalšej miske zmiešajte všetky suché suroviny - múku, prášok na pečenie, kakao. Do vyšľahaných žĺtkov pridajte striedavo olej a mlieko. Zakaždým premiešajte, aby sa suroviny spojili. Pomaly primiešajte bielky a opäť premiešajte. Cesto rovnomerne nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Dajte piecť na 20 - 25 minút.
Krém: Maslo rozpustite a nechajte vychladnúť. Tvaroh vyšľahajte so 4 PL práškového cukru, pudingovým práškom a vychladnutým maslom na krém. Uložte do chladničky.
Poleva: Čokoládu dajte spolu s maslom roztopiť do vodného kúpeľa. Do rozpustenej čokolády dobre zamiešajte smotanu. Upečený korpus nechajte vychladnúť a pomocou pílky ho rozrežte na polovicu. Z polovičnej dávky surovín si upečte ešte jeden tenší korpus, aby bola torta vysoká. Spodný korpus natrite krémom, pridajte ovocie, položte druhý korpus, znova natrite krémom a položte tretí korpus. Vrch potrite jahodovým džemom a ak vám zvýšilo trochu krému, môžete do neho primiešať kakao a natrieť na džem. Nakoniec tortu polejte polevou. Vložte do chladničky aspoň na dve hodiny.

Vyhľadať