Čokoládové suflé

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (1)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

100 g min. 70% horkej čokolády

30 g masla

2 vajíčka

2 lyžice SweetFamily kryštálového cukru

10 g hladkej múky

štipka soli

maliny na ozdobenie

SweetFamily práškový cukor na posypanie

Príprava

Rúru si zapneme na 240°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Dva kruhy o priemere 8 cm a výšky 4-5 cm vymažeme zvnútra maslom a vysypeme kakaom a uložíme na plech (ak také nemáme, môžeme ich pripraviť aj v keramických miskách alebo v plechu na muffiny). Najprv si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne pridávame cukor do hustého snehu. Žĺtka primiešame do rozpustenej čokolády. Tuhý sneh opatrne lopatkou primiešame k čokoláde a nakoniec pridáme aj múku. Toto cesto nalejeme do pripravených kruhov uložených na plechu (do keramických misiek alebo do plechu na muffiny). Dáme piecť na cca 5 minút, vyberieme, necháme 2 minúty odstáť a potom opatrne s nožom prejdeme zvnútra kruhu a dáme ho dole. Každé suflé jemne podberieme zospodku lopatkou a prenesieme na tanier. Ozdobíme malinami a posypeme práškovým cukrom. Z tejto dávky vyjdú 2 kusy (v prípade keramickej formy 3). 

Vyhľadať