Čokoládovo-čerešňová torta s ľahkým tvarohovým krémom

Recept od fresshion (Reb´s kitchen)

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

4,5 (2)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

50g masla
200g hladkej múky
100g SweetFamily Stevi cukru
40g  kakaa
2 lyžičky prášku do pečiva
3 vajcia
150ml mlieka
štipku soli
trochu rumu
čerešňový/malinový/iný džem
500g jemného tvarohu
kôru z 1/2 pomaranča
150g SweetFamily práškového cukru
čerstvé čerešne

Príprava

Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a trúbu necháme vyhriať na 170 stupňov. Medzitým si z bielok vyšľaháme sneh s 50g Stevi cukru. V druhej mise vymiešame dobiela maslo izbovej teploty so zvyškom cukru, pridáme žĺtky a striedavo vmiešavame sypké suroviny (múku s práškom do pečiva a kakaom) a mlieko. Nakoniec pridáme štipku soli a jemne stierkou zapracujeme pripravený sneh. Pečieme zhruba  35-40 minút. Po vychladnutí korpus pozdĺžne rozkrojíme, pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Následne si pripravíme krém, na ktorý vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom a pomarančovou kôrou. Polovicou krému potrieme spodný korpus, posypeme odkôstkovanými čerešňami, priklopíme druhým korpusom, na ktorý rozotrieme zvyšok krému a poukladáme čerešne. Tortu necháme pár hodín odležať (najlepšie cez noc), aby sa chute spojili a môžeme ochutnávať!

Vyhľadať