Čokoládovo - gaštanový brownie v tvare vajca s tvarohovým krémom a ovocím

Recept od FromLenka

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Brownie korpus:
180g masla
250g gaštanového pyré
150g horkej čokolády (80 a viac %)
70g SweetFamily cukru
80 ml 33 % šľahačkovej smotany
4 vajcia
0,2 cl rumu (cca 1 - 2 lyžice)
Tvarohovo - smotanový krém:
125g (1 vanička) Philadelphia syr
250g jemného tvarohu
100ml 33 % smotanovej šľahačky
1 vanilínový cukor

Dekorácia:
rôzne druhy ovocia (ja som použila jahody, maliny, čučoriedky, karambolu a physalis)

Príprava

Gaštanové pyré si vymiešame so šľahačkovou smotanou, tak aby nám vznikol hladký krém. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu  s maslom, necháme jemne ochladiť. Vymiešame si žĺtky s cukrom a z bielkov si pripravíme sneh. Keď máme čokoládu jemne vychladenú, pridáme ju do žĺtkovej hmoty a potom pridáme tiež gaštanovú hmotu a rum. Hmotu dobre vymiešame a na záver jemne premiešame s bielkami. Formu si vystelieme s papierom na pečenie, okraje natrieme olejom (ja som použila kokosový). Do formy (cca priemer 24 cm) vylejeme danú hmotu a dáme piecť na 40 min. do vyhriatej rúry na 170 st. Do rúry vložíme nádobu s vodou a pod tortovú formu položíme plech, nakoľko počas pečenia nám z nej bude vytekať rozpustené maslo. V polovici pečenia cca po 20 a potom po 30 min. párkrát prepichneme cesto špajdľou. Po upečení dáme korpus vychladiť a potom vykrojíme pomocou noža alebo formy tvar vajíčka.  Syr Philadelphia zmiešame s tvarohom a pridáme vanilínový cukor. Zvlášť si vyšľaháme šľahačku, ktorú jemne primiešame do tvarohovej hmoty. Pripravený krém nanesieme na vychladený korpus pomocou vrecúška. Krém môžeme naniesť aj bez pomoci vrecúška. Na vrch poukladáme rôzne ovocie. Hotovo! Môžeme maškrtiť.

Vyhľadať