Čokoládovo-pomarančová torta

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (13)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na cesto:
4 vajíčka
200 g SweetFamily práškového cukru
200 ml smotany na šľahanie
1 vanilkový cukor
100 g hladkej múky
100 g kukuričného škrobu
1 lyžica kakaa
1 balíček kypriaceho prášku
200 ml oleja
nastrúhaná kôra z 2 pomarančov

 

Na plnku:
500 ml smotany na šľahanie
300 g horkej čokolády
s pomarančovou príchuťou
džem na potretie korpusu

 

POZRITE SI VIDEO RECEPT

Príprava

Vo veľkej mise si vyšľaháme celé vajíčka s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme smotanu na šľahanie (nevyšľahanú), pomarančovú kôru a premiešame. Múku zmiešame s kukuričným škrobom, kypriacim práškom a kakaom a túto zmes pridávame striedavo do krému s olejom. Výsledný krém bude tekutý, ale tak to má byť. Nalejeme ho do 24 cm papierom vystlanej tortovej formy a dáme piecť pri 180°C na približne 50 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Odstránime formu a papier a korpus vložíme naspäť do formy. Potrieme džemom. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Smotanu na plnku vyšľaháme dotuha a postupne prišľaháme rozpustenú čokoládu. Tento krém natrieme na džemom potretý korpus, uhladíme a uložíme do chladničky na noc stuhnúť. Na druhý deň odstránime tortovú formu a posypeme vrch čokoládou alebo cukrom.

Vyhľadať