Čokoládovo - rumové cupcakes s tmavým a bielym krémom

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na cesto:
200 g masla
100 g horkej čokolády min. 70%
160 g SweetFamily práškového cukru
1 vajíčko
60 g kakaa
pol balíka kypriaceho prášku
300 ml mlieka
4 lyžice rumu
250 g hladkej múky
80 g nadrobno nasekanej čokolády


Na tmavý krém:
300 ml rastlinnej smotany na šlahanie
200 g horkej čokolády


Na biely krém:
125 g masla
180 g SweetFamily práškového cukru
250 g krémového syra Philadelphia

Príprava

Ideálne je, ak si tmavý krém pripravíme den vopred. Smotanu dáme variť na strednej teplote, a keď už je horúca, ale ešte nevrie, odstavíme z ohňa a pridáme nalámanú čokoládu. Ručnou metličkou miešame, až kým sa čokoláda úplne
nerozpustí. Necháme vychladnúť, vrch prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na noc do chladničky.
Na cesto na mufiny si najprv vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo so 100 g čokolády. Rúru
zapneme na 180 stupňov. Do veľkej misy prelejeme rozpustenú, mierne vychladnutú čokoládu a pridáme rum, práškový cukor, vajíčko a metličkou premiešame.
Múku zmiešame s kakaom a striedavo s mliekom pridávame do zmesi. Napokon opatrne lopatkou primiešame aj nasekanú čokoládu. Plech na mufiny vystelieme papierovými košíkmi a naplníme ich do 3/4 cestom.
Dáme piecť na 25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
Tmavý krém vyberieme z chladničky a mixérom na vysokých otáčkach šľaháme, až kým krém nebude pevný. Na biely krém si vyšľaháme spolu maslo s preosiatym práškovým cukrom a nakoniec pridáme aj krémový syr. Zdobiace sáčky naplníme krémami a ozdobíme vrch mufinov.

Vyhľadať