Cviklové minitortičky

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na cesto:

120 g SweetFamily kryštálového cukru

2 vajíčka

150 ml bieleho jogurtu

0,75 ml oleja

150 g uvarenej cvikle

250 g hladkej múky

1 balík kypriaceho prášku

2 lyžice kakaa

 

Na krém:

250 g mascarpone

150 ml smotany na šľahanie

100 g bielej čokolády

ľubovoľný džem

maliny

Príprava

Rúru zapneme na 170 stupňov. Cviklu nakrájame na malé kúsky a tyčovým mixérom vymiešame na hladký krém. Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, prilejeme olej, jogurt a cviklový krém, premiešame a pridáme aj múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Vznikne nám hustý krém. Tri menšie srdiečkové formy vystelieme papierom na pečenie a po stranách vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto do nich rovnomerne nalejeme do 3/4, vrch uhladíme a dáme piecť na cca 25-30 minút. Po upečení necháme trocha vychladnúť a potom vyberieme z formy. Ak by stred priveľmi narástol, rovnomerne ho nožom zrežeme. Na krém si bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Mascarpone začneme šľahať a postupne pridávame aj bielu čokoládu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a primiešame k mascarpone krému. Tortičky prerežeme na polovicu, naplníme džemom, nanesieme tenkú vrstvu krému, naukladáme maliny, opäť trocha krému a prikryjeme druhým korpusom. Celú tortičku potom obalíme krémom a vrch ľubovoľne dozdobíme.

 

 

 

Vyhľadať