Estónsky kringel

Recept od Zuzana

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy 170min min.

Obtiažnosť stredná stredná stredná

Zloženie

1 ks

300g polohrubej múky
150ml mlieka
30g masla
1 PL Kryštálový cukor
15g droždia
1ks žĺtok
štipka soli
60g rozpusteného masla
5 PL Kryštálový cukor
1 ČL mletej škorice
2-3 ČL kakaa

Príprava

Mlieko trošku zohrejeme. Malo by byť vlažné, nie horúce. Nadrobíme do neho droždie, pridáme lyžičku cukru a počkáme kým nevzíde kvások. V nádobe spojíme múku, soľ, cukor, žĺtok a zmäknuté maslo. Prilejeme kvások a vypracujeme pružné cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme hodinu kysnúť.
Príprava náplne je jednoduchá. Zmiešať 60g rozpusteného masla, 5 PL kryštálového cukru, mletú škoricu a kakao.
Cesto po vykysnutí ešte chvíľku prehnetieme a následne vyvaľkáme na doske na čo najväčší rozmer. Potrieme pripravenou náplňou po celej ploche a natesno zrolujeme do rolády. Ostrým nožom rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Vrchné konce prekrížime a zamotáme ako vrkoč z dvoch prameňov. Vznikne pletenec, z ktorého spojením oboch koncov vytvoríme veniec. Opatrne prenesieme na plech. Rúru nastavíme na teplotu 180 stupňov a kým sa rozohreje, necháme ho kysnúť na plechu. Pečieme 20-30 minút.

Vyhľadať