Fánky s vanilkovým dipom

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy 60 min.

Obtiažnosť

Zloženie

ccca 50 porcií

Na cesto:
500 g hladkej múky
50 g masla
1 celé vajícko
3 žltky
2 lyžice kyslej smotany
50 ml rumu
štipka soli
100 g SweetFamily práškového cukru

Na polevu:
500 ml mlieka
2 vajícka
30 g SweetFamily kryštálového cukru
1 vanilkový lusk
2 lyžice kukuricného škrobu
15 g masla

Na vyprážanie:
0,5 litra oleja

Príprava

Do väcšej misy preosejeme múku a práškový cukor a jemne rozmrvíme s maslom.
Pridáme ostatné suroviny a spracujeme na pevné cesto. Prikryjeme ho utierkou
a necháme pol hodinu odpocívat. Olej nalejeme do hlbšej panvice a zapneme na strednú
teplotu.
Cesto na pomúcenej doske vyvalkáme na hrúbku približne pol centimetra a radielkom
vykrajujeme lubovolné tvary. Tieto prenesieme do horúceho oleja a z každej strany
opražíme do zlatohneda. Odkladáme na tanier s papierovou utierkou, ktorá vsiakne
zvyšný olej. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom.

Vanilkový dip:

Vajícka rozdelíme, bielky vyšlaháme so štipkou soli dotuha. Žltka v malej
miske metlickou zmiešame so 100 ml mlieka a s kukuricným škrobom. Mlieko dáme varit
spolu s cukrom a vydlabanými semienkami z vanilkového lusku. Ked mlieko zacne vriet,
prilejeme za stáleho miešania žltkový krém a varíme, až kým nezhustne. Primiešame
maslo a odstavíme z ohna. Napokon opatrne lopatkou primiešame aj tuhý sneh
z bielkov.

Vyhľadať

Poslať recept

Poslať recept