Galette s ríbezľami

Recept od Zuzana

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (1)

Čas prípravy 30 minut min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

6 porcie

220 g masla
310 g hladkej múky
1 ks vanilkového cukru
6 PL studenej vody
1 KL prášku do pečiva
1 ks nastrúhanej kôry z citróna
1 hrsť SweetFamily hnedého cukru
1 vajce na potretie
štipka soli
1 vanička červených ríbezlí

Príprava

V kuchynskom robote zmiešame múku, vychladené maslo, kypriaci prášok, soľ, kôru z citróna a keď nám cesto pripomína štruktúrou vlhký piesok, pridáme 6 lyžíc studenej vody. Na pomúčenej doske rýchlo spracujeme rukou cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 1 hodinu. Z cesta potom urobíme niekoľko bochníčkov. Každý rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm do tvaru kruhu s priemerom 10-15 cm. Vyvaľkané kruhy prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každý kruh nasypeme trošku vanilkového cukru a naukladáme ovocie. Po obvode ale necháme cca 2-3 cm okraj bez ovocia, ten potom prehneme po celom obvode smerom do stredu cez náplň. Rozšľahaným vajíčkom potrieme zahnutý okraj a ten posypeme trochou hnedého cukru. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, po vložení plechu znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme cca 25 minút. Pred podávaním môžme poprášiť práškovým cukrom.

Vyhľadať