Gaštanová roláda s kúskami čokolády

Recept od The story of a cake

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (3)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Cesto:

  • 5 vajec ( samostatne bielky, žĺtky)
  • 110 g hrubý kryštálový cukor
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 1 PL teplej vody
  • 2 PL kakaa
  • 90 g polohrubej múky

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 125 g gaštanového pyré
  • 1 PL (alebo podľa chuti) cukru SweetFamily práškový
  • 50-60 ml šľahačkovej smotany
  • 30 g nasekanej 60% čokolády
Gaštanová roláda s kúskami čokolády

Príprava

Pripravíme si veľký plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Vyšľaháme žĺtky s cukrom dopenista. Pridáme olej, vodu. Primiešame múku a kakao. Jemne vmiešame aj vyšľahané bielky. Cesto vylejeme na plech, zarovnáme a dáme piecť na 8-10 minút. Upečené cesto zvinieme a zabalíme do vlhkej utierky. Necháme mierne vychladnúť.

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone s gaštanovým pyré a cukrom. Krém bude dosť hustý, preto odporúčame ešte prišľahať  50-60 ml šľahačkovej smotany na zjemnenie.

Keď nám cesto jemne vychladlo, natrieme ho gaštanovým krémom a posypeme nasekanou čokoládou. Odstránime papier a cesto s krémom zvinieme do rolády. Dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodiny.

TIP: Hotovú roládu môžeme poprášiť cukrom alebo poliať bielou čokoládou a posypať čokoládovými hoblinami.

Vyhľadať