Gaštanová torta s mascarpone krémom

Recept od The Story of a Cake

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

  • 100 g masla
  • 120 g kvalitnej čokolády
  • 50 g krupicový cukor SWEET FAMILY
  • 3 veľké vajcia
  • 250 g sladené gaštanové pyré
  • 60 g hladkej múky
  • 1/2 ČL prášok do pečiva
  • štipka soli

 Krém:

  • 120 g krémový syr
  • 150 g mascarpone
  • 2 PL SweetFamily práškového cukru (prípadne viac podľa chuti)
  • čoko hobliny a lieskovce na ozdobu

Príprava

Najprv si v miske nad parou rozpustíme čokinu s maslom. Necháme mierne vychladnúť. Žĺtky poriadne vyšľaháme s cukrom a  potom postupne pridávame čokoládovú zmes. Ďalej šľaháme.  Pridávame po kúskoch nakrájané pyré a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva s štipkou soli. Na záver stierkou primiešame opatrne samostatne vyšľahané bielky. Cesto nalejeme do formy o veľkosti 22 cm vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do rúry  pri 180 stupňoch približne na 30 minút. Cesto by sa nemalo príliš vysušiť. Je to skôr typ brownie koláča. Ak chcete koláčik o trošku vyšší, pečte v 20 cm forme. Na krém si stačí vyšľahať mascarpone s krémovým syrom a s cukrom. Ak je krém trošku redší, vložíme ho na 30 minút do chladničky. Krémom potrieme vychladnutý koláčik a ozdobíme čoko hoblinami a orieškami.

Vyhľadať