Gaštanové bezlepkové hviezdičky

Recept od The story of a cake

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

60 g masla

1 vajíčko

120 g mletých vlašských orechov

160 g gaštanovej múky

Štipka soli

60 g SweetFamily hnedého cukru

Krém:

100 g gaštanové pyré

40 g masla

50 g rozpustenej kvalitnej čokolády (aspoň 52 percent)

Príprava

Na cesto si zmiešame nakrájané zmäknuté maslo, vajíčko, orechy, múku, štipku soli a cukor. Vypracujeme kompaktné cesto, zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odpočívať aspoň hodinu. Vychladnuté cesto vyvaľkáme alebo aspoň prstami roztlačíme na tenšiu placku, z ktorej vykrajujeme hviezdičky alebo iné tvary. Ukladáme na plech s papierom na pečenie. Z tohto množstva vyjde asi 46 hviezdičiek. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 10 minút. Hviezdičky budú po vybratí z rúry ešte trochu mäkké, ale to je v poriadku. Po vychladnutí budú pevnejšie. Pripravíme si krém. Vyšľaháme maslo s gaštanovým pyré a pridáme mierne vychladnutú rozpustenú čokoládu. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a spájame ním vychladnuté hviezdičky. Môžeme ich ešte poliať čokoládovou polevou alebo len posypať práškovým cukrom. Hotové skladujeme v chlade.

Vyhľadať