Gaštanovo-čokoládová torta

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

cca 6 porcií

Na korpus:

  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 150 g gaštanového pyré
  • 2 vajíčka
  • 50 g SweetFamily kryštálový cukor

Na čokoládový krém:

  • 100 g horkej čokolády
  • 220 ml smotany na šľahanie
  • 2 žĺtka
  • 50 g SweetFamily kryštálového cukru
  • 10 g práškovej želatíny

Na čokoládové ganache:

  • 100 g horkej čokolády
  • 30 ml smotany na šľahanie
  • 30 g masla

Na posyp:

  • nastrúhaná biela čokoláda

Príprava

Na cesto si čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha a žĺtka vyšľaháme s cukrom. Rozpustenú čokoládu primiešame k žĺtkovej zmesi a pridáme aj rozmrvené gaštanové pyré. Nakoniec lopatkou primiešame aj tuhý sneh z bielkov. Rúru zapneme na 170°C, tortovú formu 18 cm vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto. Pečieme 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy, formu umyjeme a korpus uložíme naspäť do formy. Na čokoládový krém si vo vodnom kúpeli rozpustíme 60 ml smotany na šľahanie s čokoládou. V menšom hrnci na malom ohni ručnou metličkou vyšľaháme žĺtka s cukrom, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Tento žĺtkový krém primiešame k rozpustenej čokoláde. Želatínu pripravíme podľa návodu a pridáme k čokoládovému krému. Zbytok smotany na šľahanie vyšľaháme do tuha a lopatkou primiešame ku krému. Ten nanesieme na vrch korpusu a uložíme na pár hodín do chladničky. Na čoko ganache si rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu, smotanu a maslo až kým nevznikne hladký čoko krém. Ten nalejeme na vrch torty a opäť uložíme aspoň na hodinu do chladničky. Pred podávaním posypeme nastrúhanou bielou čokoládou. 

Vyhľadať