Gaštanový tart s hruškami

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy 120 min.

Obtiažnosť

Zloženie

Forma:

koláčová forma s priemerom 24 cm

Na cesto:

150 g masla
200 g hladkej múky
70 g SweetFamily práškového cukru
1 žĺtko
1 lyžička kypriaceho prášku
štipka soli


Na plnku:

450 g gaštanového pyré
4 lyžice SweetFamily krupicového cukru
230 ml smotany na šľahanie
2 žĺtka
50 g mletých orechov
2 väčšie hrušky

 

Príprava

Rúru zapneme na 180 stupňov.

Múku preosejeme s práškovým cukrom, kypriacim práškom a štipkou soli, pridáme maslo, rozmrvíme a napokon pridáme aj žĺtko a spracujeme na pevné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 15 minút do chladničky.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Gaštanové pyré roztlačíme vidličkou, pridáme smotanu na šľahanie, cukor, žĺtka a mleté orechy a mixérom vymiešame do hladkého krému. Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do pripravenej okrúhlej koláčovej formy. Nadbytočné okraje odrežeme. Cesto popicháme jemne vidličkou a nanesieme na neho gaštanový krém.

Hrušky umyjeme a prerežeme na polovice, kôstky odstránime. Uložíme ich na plnku rozrezanou časťou nadol. Zvyšné odrezané cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary. Uložíme ich na koláč.

Dáme piecť na cca 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame.

Vyhľadať