Hot Cross Buns - veľkonočné buchty

Recept od

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 20 g čerstvého droždia
  • 150 ml mlieka
  • 30 g masla
  • 50 g Sweet Family práškového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 1 vajíčko
  • nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
  • 80-100 g sušených brusníc

Na kríž:

  • 3 lyžice múky
  • cca 2-3 lyžice vody

Na potretie:

  • 50 ml vody
  • 2 lyžice SweetFamily kryštálového cukru

Príprava

Najprv si do jednej misy preosejeme múku, škoricu, štipku soli a práškový cukor. Do vlažného mlieka pridáme roztopené maslo, vajíčko a pomarančovú kôru, prešľaháme a pridáme aj droždie. Prilejeme na múčnu zmes a rukou alebo mixérom vymiesime. Prisypeme aj sušené brusnice a miesime, až kým sa cesto neodlepuje od dna misy. Potom prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť. Cesto potom rozdelíme na 8 častí a každé vytvarujeme do bochníčka a uložíme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru zapneme na 180°C. Na krížiky si zmiešame múku s toľkými lyžicami vody, až bude hmota hustejšia - radšej pomaly pridávame vodu. Túto hmotu dáme do sáčku alebo potravinárskeho vrecka a odstrihneme trošku z konca. Na buchty nakreslíme krížiky. Dáme piecť na cca 20-25 minút. Medzitým si pripravíme sirup na potretie - v malom hrnci povaríme vodu s cukrom a keď vytiahneme upečené buchty z rúry, natrieme ich ešte horúce sirupom aby sa pekne leskli. Z tejto dávky vyjde 8 kusov.

Vyhľadať