Hruškovo-hroznové kakaové košíčky s Rote Grutze

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (58)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

pre 4 kusy malých 10 cm koláčikov

Na košíčky:
230 g hladkej múky
80 g SweetFamily kryštálového cukru
150 g masla
1 žĺtko
10 g mletých orechov
15 g kakaa

Na plnku:
4 hrušky
120 g hrozna
130 g SweetFamily Rote Grütze ovocného dezertu

Príprava

Všetky suroviny na košíčky dáme do misy a rukou spracujeme na pevné cesto. Zabalíme do fólie a uložíme na pol hodinu do chladničky. Hrušky nakrájame na malé kúsky a spolu s Rote Grütze ich tyčovým mixérom vymiešame dohladka. Hrozno umyjeme a každú bobuľu rozkrojíme na polovicu, vložíme do hruškového krému a pomiešame. Cesto vyberieme, na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme kruhy, ktoré uložíme do okrúhlych formičiek. Dno cesta popicháme vidličkou, vystelieme papierom na pečenie a zaťažíme strukovinami (fazuľa, šošovica alebo hrach). Pečieme pri 180°C cca 13 minút. Potom strukoviny a papier na pečenie odstránime a naplníme ich hruškovo-hroznovým krémom. Dáme späť do rúry a pečieme ešte 15 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť, ozdobíme hroznom. Ak zvýši cesto, môžeme z neho vykrojiť rôzne tvary a tie potom uložiť na vrch krému a zapiecť spolu s ním.

Tip: Na prípravu krehkého cesta (napr. na tzv. tarty alebo malé tartletky) použite strukoviny na zaťaženie cesta. Zabránite tomu, aby sa cesto zdvihlo. Strukoviny môžete odložiť aj pre ďalšie pečenie.

Vyhľadať