Hruškový cheesecake

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (39)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

korpus - 22 cm

Na korpus:
190 g maslových sušienok
90 g masla
Na plnku:
250 g smotanového syra Philadelphia
125 g jemného nízkotučného tvarohu
125 g kyslej smotany
3 vajíčka
6 lyžíc SweetFamily kryštálového cukru
3 hrušky

Príprava

Na korpus si pomelieme keksíky a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Rukou spracujeme a natlačíme ich na dno 22 cm tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Hrušky olúpeme a nakrájame ich na hrubšie plátky. Na suchej panvici ich trošku opekáme, kým trošku nezmäknú a nechytia hnedú farbu. Necháme ich trošku vychladnúť a naukladáme ich na keksíkový korpus. Na krém si vyšľaháme tvaroh, smotanový syr, kyslú smotanu s cukrom a nakoniec prišľaháme aj vajíčka. Krém nanesieme na hrušky. Rúru zapneme na 175 °C, na dno rúry dáme stredný plech naplnený teplou vodou (aby sa cheesecake nevysušil pri pečení). Cheesecake pečieme najprv 15 minút, potom teplotu znížime na 160 °C a pečieme ďalších 40 minút. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a nakoniec uložíme cez noc do chladničky stuhnúť.

Vyhľadať

Poslať recept

Poslať recept