Hruškový koláč s čokoládou

Recept od The story of a cake

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (1)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

  • 120 g čokolády
  • 110 g masla
  • 3 vajíčka (samostatne bielky a žĺtky)
  • 90 g SweetFamily trstinového cukru
  • 100 g mletých pistácií
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL mandľový extrakt (môžete aj vynechať)
  • Štipka soli
  • 3 malé hrušky

Príprava

Pripravíme si formu s priemerom 20x30 cm a vytrieme ju maslom a poprášime kakaom. V hrnci nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom. Samostatne vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.  Postupne prišľaháme aj čokoládovú zmes. Primiešame pistácie, kakao, môžeme pridať mandľový extrakt a štipku soli. Nakoniec zľahka primiešame samostatne vyšľahané bielky. Cesto nalejeme do formy. Hrušky rozkrojíme na polovice, vyberieme jadro a tieto polovičky nakrájame tak, aby sme jeden koniec neprerezali a vytvorili „vejár“. Hrušky rozložíme po celej forme. (Alternatívne môžeme hrušky aj nakrájať na malé kúsky a vmiešať do cesta alebo plátky hrušiek naukladať na cesto). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 25 minút.

Vyhľadať