Jablkovo-maková bábovka

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

  • 300 g hladkej múky
  • 50 g detskej krupice
  • 1 balík kypriaceho prášku
  • 4 vajíčka
  • 120 g SweetFamily kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 veľké jablká
  • 200 ml bieleho jogurtu
  • 50 ml oleja
  • 100 g mletého maku + 2 lyžice mlieka

Príprava

Rúru zapneme na 180°C. V jednej miske zmiešame múku. krupicu a kypriaci prášok. V druhej miske vyšľaháme do peny celé vajíčka s cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme olej, jogurt a nastrúhané jablká (bez šťavy). Primiešame múčnu zmes a toto cesto rozdelíme na dve polovice. Do druhej primiešame mak a mlieko. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme strúhankou a striedavo lejeme biele cesto a makové cesto. Dáme piecť na cca 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Vyklopíme z formy a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Vyhľadať