Jablkovo-makový koláč

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy 30-35 min.

Obtiažnosť

Zloženie

Forma:

tortová s priemerom 22 cm

Ingrediencie:

  • 100 g mletého maku
  • 120 g hladkej múky
  • 100 g SweetFamily kryštálového cukru
  • 1 vajíčko
  • 250 ml kyslej smotany
  • 100 ml oleja
  • 2 stredne veľké jablká
  • 1 lyžička sóda bikarbóny

Príprava

Rúru zapneme na 180 °C. Jablká olúpeme a nastrúhame. Vajíčko vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a kyslú smotanu. Múku zmiešame s makom a sóda bikarbónou a primiešame k zmesi, Napokon lopatkou primiešame aj nastrúhané jablká. Cesto nalejeme do 22 cm tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

Dáme do rúry a pečieme 30-35 minút. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a pri podávaní posypeme práškovým cukrom.

Vyhľadať