Jablkovo - mrkvový koláč s mandľovým krémom

Recept od

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy 80 min.

Obtiažnosť

Zloženie

Forma:

tortová forma s priemerom 20 cm

Na cesto:

280 g hladkej múky
3 vajíčka
130 g SweetFamily trstinového cukru
pol balíka kypriaceho prášku
170 ml bieleho jogurtu
100 g mletých mandlí
1 väčšie jablko
150 g mrkvy
1 lyžička mletej škorice


Na krém:

2 balíky mandľového pudingového prášku
500 ml mlieka
1 balík vanilkového cukru
200 g masla
4-5 lyžíc SweetFamily práškového cukru
mandľové plátky na ozdobu

Príprava

Rúru zapneme na 175 stupňov. Formu vystelieme papierom na pečenie.

Mrkvu aj jablko umyjeme, olúpeme a nastrúhame na jemno. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme jogurt, nastrúhanú mrkvu, jablko a škoricu a napokon múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletými mandľami. Cesto nalejeme do formy, uhladíme vrch a dáme piecť na 40 minút. V polovici pečenia vrch prikryjeme alobalom. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Na krém si v 100 ml mlieku ručnou metličkou vyšľaháme mandľový pudingový prášok a zbytok mlieka s vanilkovým cukrom dáme variť. Keď už je mlieko horúce, pri stálom miešaní prilejeme mandľový krém a miešame, až kým nám puding nezhustne. Odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame mandľový puding a šľaháme, až kým krém nebude hladký.

Nanesieme ho na vrch aj boky koláča a vrch posypeme mandľovými lupienkami.

Skladujeme v chladničke.

Vyhľadať