Jablkovo-orechový koláč s čokoládovým krémom

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (34)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

150 g hladkej múky
50 g mletých orechov
120 g masla
pol balíka kypriaceho prášku
100 g SweetFamily kryštálový cukor
3 vajíčka
2 jablká
200 ml smotany na šľahanie
170 g horkej čokolády 70%

Príprava

Vajíčka rozdelíme. Bielka vyšľaháme dotuha, v druhej mise vymiešame žĺtka s cukrom do peny, pridáme maslo a potom aj múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletými orechmi. Jablká olúpeme a nastrúhame, šťavu vymačkáme a pridáme k cestu. Tortovú formu 22 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme pri 180°C cca 30 minút. Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, necháme chvíľu vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme rozpustenú čokoládu, spolu prešľaháme. Upečený koláč necháme vychladnúť, nanesieme naň krém a uložíme na pár hodín do chladničky. Ozdobíme orechmi a rozpustenou čokoládou.

Vyhľadať