Jablkový koláčik s krémom zo slaného karamelu

Recept od Stvory z kuchyne

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Cesto:

220 g hladkej špaldovej múky

1 PL škorice

1 ČL prášku do pečiva

150 g SweetFamily hnedého cukru

70 g SweetFamily kryštálového cukru

225 g rastlinného oleja

3 vajíčka

4 jablká + štipka škorice

 

Krém

250 g mascarpone

250 ml smotany na šľahanie (125 + 125)

200 g SweetFamily krupicového cukru

5 PL vody

Štipka soli

Príprava

V jednej miske si poriadne zmiešame múku, škoricu a prášok do pečiva.Vajíčka vyšľaháme do peny s oboma typmi cukru. Pridáme olej a premiešame. Múkovú zmes postupne primiešavame k mokrej zmesi, cca 2 PL múkovej zmesi si odložíme bokom a pridáme do nej štipku škorice. Jabĺčka si ošúpeme a nakrájame na drobné kocky a vyváľame ich v odloženej múčnej zmesi so škoricou. Takto obalené jabĺčka pridáme do cesta. Vystelieme si plech s veľkosťou 20 x 30 cm, vylejeme naň cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Medzičasom si pripravíme slaný karamel. Cukor zmiešame s vodou. Vložíme do hrnca a na vyššom plameni necháme zahrievať bez miešania. Keď bude zmes jantárovej farby, primiešame 125 ml smotany na šľahanie, pridáme štipku soli a za stáleho miešania karamel dokončíme. Necháme vychladnúť. V mixéri si vymixujeme mascarpone a 125 ml smotany na šľahanie do tuha, pridáme vychladnutý karamel a premiešame. Časť karamelu si môžeme nechať bokom a ozdobiť ním koláčik.

Vyhľadať

Poslať recept

Poslať recept